قطعات مدار الکترونیکی متعددی در دنیا وجود دارند و مورد استفاده قرار می گیرند. شرکت آرا الکترونیک افزار با سال ها تجربه در زمینه طراحی و تولید سیستم های الکترونیکی در خدمت شما عزیزان می باشد. شرکت ما طراحی مدار الکترونیکی و تولید قطعات الکترونیکی را با حضور مهندسان مجرب انجام داده و در اختیار شما قرار خواهد داد.
برای تولید و طراحی مدار الکترونیکی باید قطعات مهمی به کار گرفته شوند که بدون آن ها این مدارها به هیچ عنوان کامل نمی شوند و نمی توانند عملکرد درستی از خود نشان بدهند. قطعات مهم در مدار ها شامل مقاومت ها، دیودها، خازن ها، مدارهای مجتمع و سایر قطعه ها می باشد. در برخی از این قطعه ها دو یا چند ترمینال وجود دارد. این ترمینال ها به برد مدار لحیم می شوند. در آی سی ها نیز قطعات نیمه هادی وجود دارند.
در مدارهای الکتریکی و الکترونیکی قطعاتی اصلی و مهم وجود دارند که آن ها را قطعات مدار الکترونیکی می نامند. نکته مهم درباره قطعات این است که حداقل دو ترمینال دارند و برای اتصال به مدار مورد استفاده قرار می گیرند. این قطعات را می توان طبقه بندی نمود. اکتیو بودن، پسیو بودن و الکترومکانیکی بودن آن ها باعث طبقه بدنی شدنشان می شود. اگر قصد دارید که یک مدار الکترونیکی طراحی کنید باید این قطعات را بشناسید.
از نام این قطعه مشخص است که در فضای تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد. این قطعات در زمان تولید انرژی الکتریکی و برای تقویت سیگنال ها مورد استفاده قرار می دهند. نکته مهم دیگر درباره قطعات مدار الکترونیکی اکتیو این است که از طریق منبع الکتریکی هدایت خواهند شد. منبع انرژی مورد نیاز این قطعه ها از مدار DC گرفته می شود. از این قطعات می توان اسیلاتور، مدار مجتمع یا IC و ترانزیستور را نام برد.
اولین نکته درباره قطعات مدار الکترونیکی پسیو این است که از انرژی مدار استفاده نخواهند کرد. پس باید گفت که این قطعات به منبع تغذیه اصلا متکی نیستند. پس بر خلاف نمونه های اکتیو قادر به تقویت کردن نخواهند بود اما این توانایی را دارند که جریان یا ولتاژ را تغییر دهند. این قطعات دو ترمینال دارند. از این قطعه ها می توان مقاومت، سلف، ترانسفورماتور و خازن را نام برد.
از دیگر قطعات مدار الکترونیکی می توان قطعات الکترومکانیکی را نام برد. این قطعات می توانند تغییرات مکانیکی مثل چرخاندن موتور را انجام دهند که برای این کار از یک سیگنال الکتریکی استفاده می نمایند. در کل این قطعات برای تشکیل میدان مغناطیسی از جریان الکتریکی استفاده می کنند و از این طریق حرکت فیزیکی ایجاد می نمایند. از این گروه می توان انواع کلیدها و رله ها را نام برد.
مقاومت: مقاومت یکی از قطعات پسیو است. این قطعه اجازه نمی دهد که جریان محدود شود. قابل ذکر است که مقاومت بر اساس قانون اهم کار می کند. کلا واحد مقاومت اهم می باشد. مقاومت ها در سه دسته وجود دارند. مقاومت الکتریکی، ثابت و متغیر از انواع مقاومت ها هستند.
خازن: خازن دو صفحه رسانا دارد که یک عایق بین آن ها قرار دارد. عملکرد خازن به این گونه است که انرژی الکتریکی را به صورت میدان الکتریکی ذخیره می سازد. به این صورت عمل می کند که سیگنال های DC را مسدود و سیگنال های AC را عبور خواهد داد. خازن ها در انواع فیلم، سرامیک، الکترولیتی و متغیر وجود دارند.
سلف یا القاگر: سلف مقاومت AC می باشد. این قطعه قادر است انرژی الکتریکی را به صورت انرژی مغناطیسی ذخیره سازد.
آشنایی با دیود: استفاده از دیود این نتیجه را دارد که جریان فقط در یک جهت باشد. این قطعه را با مواد نیمه هادی می سازند. دو ترمینال آند و کاتد دارد.
ترانزیستور: ترانزیستور است که نیمه هادی می باشد و یک قطعه سه سر است. در واقع یک قطعه تقویت کننده است و به عنوان سوئیچینگ به کار می رود.
سوئیچ: از سوئیچ برای اتصال یا قطع کردن جریان الکتریکی در مدار مورد استفاده قرار خواهد گرفت. رایج ترین نوع سوئیچ ها مدل الکترومکانیکی است. در این سوئیچ یک یا چند کنتاکت الکتریکی متحرک و متصل وجود دارد. اگر این کنتاکت ها به هم متصل شوند جریان به وجود می آید. در صورت قطع شدن آن ها جریانی وجود نخواهد داشت.
سخن پایانی
در راستای آشنایی شما با قطعات مدار الکترونیکی، شرکت آرا الکترونیک افزار این دانشنامه را به نگارش در آورده است. شرکت ما در زمینه تولید برد و قطعات الکترونیکی طراحی مدار الکترونیکی سالها تجربه دارد. متخصصان ما همیشه آماده خدمت رسانی به شما عزیزان خواهند بود.
کیلومتر 26 اتوبان تهران کرج، اولین خروجی پس از گرمدره، بعد از انستیتو پاستور توحید، پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)، ساختمان 302 ، آرا الکترونیک افزار