تمام محصولات و دستگاه های برقی که در اطرافمان وجود دارد دارای مدارات الکتریکی هستند و تمام این مدارات نیز دارای برد مدار چاپی می باشند و قصد ما از نوشتن این مقاله آشنا کردن شما با یکی از روش های ساخت فیبر مدار چاپی به صورت دستی و در منزل است .اما ابتدا توضیح مختصری درباره برد مدار چاپی بدهیم و بعد برویم سراغ مراحل ساخت فیبر مدار چاپی با اتو .
معرفی برد مدار چاپی
برد های مدار الکتریکی یک سطحی است که مدار های الکترونیکی روی آن طراحی می شوند و بعد با یک رسانای فلزی که معمولا مس است تمام سطح آن پوشیده می شودو بدون این قطعه کوچک اما کاربردی هیچ وسیله برقی قادر به کار کردن نخواهد بود.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تولید مدار چاپی pcb با ما همراه باشید.
مراحل ساخت فیبر مدار چاپی با روش اتو
روش ساخت فیبر مدار چاپی به صورت دستی و در منزل با روش ساخت آن به صورت صنعتی و در تعداد بالا بسیار متفاوت است .برای ساختن فیبر مدار چاپی در منزل به یک سری وسیله های بسیار ساده مانند ماژیک ضد آب ، پرینتر ،کاغذ گلاسه و اسید مدار چاپی نیاز داریم .مراحلی که برای ساخت فیبر مدار چاپی نیاز است بدین شرح است:
طراحی مدار با استفاده از نرم افزار های رایج در بازار
- اولین قدم برای ساختن یک مدار چاپی طراحی آن به وسیله برنامه های نرم افزاری موجود برای طراحی PCB است که این نرم افزارهای ها شامل PCB WEb designer ، zenitPCB ، tiny cad و … که می توان به وسیله این نرم افزار ها مدار چاپی را طراحی کرد.
شست و شوی سطح فیبر مسی
- دوم قدم برای طراحی و ساخت فیبر مدار چاپی استفاده از یک فیبر مسی می باشد باید دقت داشته باشید که سطح این فیبر مسی باید تمیز و عاری از هر گونه چربی و آلودگی باشد و به همین علت باید قبل شروع کار با فیبر مسی باید سطح آن را با مایع ظرفشویی شسته شده باشد و در حین کار هم نباید دست با سطح این فیبر تماس داشته باشد و چرب شود چون این کار در طرح نهایی خلل ایجاد می کند.
استفاده از پرینت لیزری در طراحی مدار
- مرحله بعدی این است که مدار طراحی شده توسط نرم افزارهای مدار چاپی را روی یک کاغذ گلاسه را با استفاده از یک پرینتر لیزری بگیریم .می توانید بعد از پرینت گرفتن اضافه کاغذهای گلاسه را برش دهید و بعد به همان اندازه کاغذ گلاسه یک فیبر مسی را آماده کنید و طرح را از قسمت پرینت گرفته شده به روی سطح مسی فیبر بچسبانید و یک کاغذ سفید دیگری هم روی کاغذ گلاسه قرار دهید.
نحوه اتو کشی فیبر مسی
- مرحله بعد مرحله اتو کشی روی کاغذ می باشد باید دقت داشته باشیم که اگر از اتو خانگی استفاده می شود دمای این اتو باید تنظیم شده باشد و دمای بالایی نداشته باشد و از حالت بخار آن نیز استفاده نکنید و اتو کشیدن را تا زمانی ادامه دهید که کاغذ سفیدی که روی کاغذ گلاسه قرار داده بودیم رنگ خودش را از دست بدهد و به رنگ زرد در آید ، باید دقت داشته باشیم که اتو را به تمام نقاط فیبر مسی و کاغذ گلاسه بکشیم تا همه مدار چاپی پرینت شده روی فیبر مسی حک شود .
حک شدن طرح روی فیبر مسی
- مرحله بعدی این است که بعد از اتو کشیدن باید بگذاریم کاغذ گلاسه و فیبر مسی خنک شوند و دست به آنها نزنیم.بعد مدتی کاغذ گلاسه د را از روی فیبر مدار مسی به آرامی و بدن اینکه به طرح آسیبی برسد جدا می کنیم و چک می کنیم تا تمام طراحی ما به طور کامل روی فیبر مسی حک شده باشد.
استفاده از ماژیک های ضد آب در ساخت مدار چاپی
- در این مرحله اگر یک قسمت خاصی از مدار طراحی شده توسط ما روی فیبر مسی حک نشده بود و جا افتاده بود می توانیم با استفاده از ماژیک های ضد آب آن قسمت را بکشیم و منتظر خشک شدن آن بمانیم.
اسید مدار چاپی
- در این مرحله باید اسید مدار چاپی را آماده کنیم تا فیبر مسی و طرح حکاکی شده روی آن را داخل اسید مدار چاپی قرار دهیم.باید دقت کنیم که در هنگام استفاده از این محلول اسیدی از ظرف های پلاستیکی استفاده کنیم.
مرحله پایانی در ساخت فیبر مدار چاپی
- فیبر مدار چاپی را داخل اسید می اندازیم تا کاغذ های اضافه چسبیده شده به آن و مس های اضافه آن نیز داخل محلول اسیدی حل شود و بعد از گذشت چند دقیقه مثلا 5 تا 20 دقیقه فیبر را از داخل محلول اسیدی خارج می کنیم و باید با اب شسته شود بعد از این مرحله فیبر مدار چاپی ما اماده خواهد بود.
کلام اخر در ساخت فیبر مدار چاپی
روش های دیگری هم برای ساخت فیبر مدار چاپی وجود دارد مانند ساخت فیبر مدار چاپی با استفاده از لامینیت و … که در صورت نیاز می توانید آن ها را نیز مطالعه کنید .