بهترین روش های طراحی برد مدار چاپی کدامند؟ کدام یک از این روشها برای طراحی برد مدار چاپی نسبت به انواع دیگر آن ارجحیت دارند؟ برای ساخت و طراحی برد مدار چاپی معمولاً روشهای متفاوتی اجرا میشود که هر کدام از این روشها به میزان سختی و راحتی و همچنین امکانات و حتی میزان توقع شما از برد مورد نظر بستگی دارد و در واقع میزان توقع و انتظارات شما از یک برد به عنوان یک برد حرفهای و تخصصی است که روش مورد نظر برای طراحی آن را مشخص میکند. بیشترین تفاوتهای موجود در هر کدام از روشها جهت ایجاد کردن طرحهای pcb روی فیبر میباشد، البته هر کدام از روشهایی که برای طراحی برد مدار چاپی در نظر گرفته میشوند دارای درجه سختی متفاوتی میباشند و مزایا و معایب خودشان را دارند. در این مقاله بهترین روشها برای طراحی برد مدار چاپی را بررسی می کنیم.
گفتیم که برای طراحی pcb و چاپ آن روشهای بسیار متفاوتی وجود دارد و اینکه کدام روش مورد استفاده قرار بگیرد، به سختی یا راحتی روش ساخت، امکانات در دسترس و حتی توقع کاربر از حرفهای بودن برد بستگی دارد. رایجترین روشها جهت ساخت چنین مدارهایی عبارتند از:
در این روش شما به اسید مدار چاپی و ماژیک ضد اسید نیاز دارید. این روش از ساخت برد مدار چاپی معمولاً مقداری زمانبر میباشد و کیفیت مدار تولید شده متناسب با مواد اولیهای که در ساخت آن مورد استفاده قرار گرفته است، کاملاً متفاوت خواهد بود، به طور کلی برای چاپ کردن بردهای ساده و البته در سطح مبتدی روش کاملا مناسبی میباشد، اما برای تولیدات انبوه یا حتی متوسط پیشنهاد نمی شود.
در این روش نیز شما به اسید مدار چاپی و لتراست نیاز دارید. لتراست در واقع همان حروف برگردان میباشد، اما تفاوت آن این است که در آن به جای حروف از نقاط و خطوط استفاده شده است. در این روش ابتدا باید چندین لتراست نقطهای و خطی تهیه کنید که انتخاب کردن آن میتواند با توجه به نوع مدار و سلیقه خودتان متفاوت باشد. دقت داشته باشید که لتراست انتخاب شده باید حتماً تازه باشد، زیرا در غیر این صورت شما برای برگرداندن آن بر روی فیبر مسی با مشکل مواجه خواهید شد.
در این روش شما به موادی مانند اتو، اسید مدار چاپی، پرینتر لیزری و کاغذ گلاسه مناسب نیاز دارید. برخلاف انواع پرینتر جوهرافشان که معمولاً در داخل آنها از جوهر مایع استفاده میکنند، در پرینتر لیزری پودری که در داخل کارتریج پرینتر موجود است از جنس پلاستیک میباشد. نحوه پرینت به این صورت است که ابتدا بورد را بر روی کاغذ مورد نظر میپاشند، سپس با استفاده کردن از حرارت اتو یا حرارت ایجاد شده به وسیله لیزر تونر به خوبی بر روی کاغذ فیکس خواهد شد.
این روش شباهت زیادی به روش قبلی دارد و تفاوت در این است که در اینجا به جای استفاده کردن از اتو از یک دستگاه حرارت دهنده یا همان دستگاه پرس کارت استفاده میشود.
برای این روش تولید برد الکترونیکی نیز شما به سود سوزآور، فیلم یا طلق تراسپرنت و اسپری پوزیتیو نیاز دارید. در ابتدا شما باید بتوانید اسپری پوزیتیو بیست را آماده کنید. توجه کنید اگر این ماده مانده و فاسد شده باشد، نباید استفاده شود، چون در برابر نور حساسیت کافی را نخواهد داشت. سود سوزآور را نیز می توانید از فروشگاه های تجهیزات پزشکی به دست بیاورید که البته قیمت ارزانی دارد. برای ایجاد کردن طرح مدار در ابتدا باید طرح را به وسیله طرح ترانسپرنت تهیه کنید که قابلیت چاپ کردن به وسیله پرینتر لیزری را داشته باشد و در آن جاها و مسیرهایی که باید در آنجا مس وجود داشته باشد، حتماً در طرح با رنگ مشکی مشخص شده و دیگر جاها به صورت خالی باشند. بهتر است که از طرح مورد نظر دو عدد پرینت تهیه کنید، سپس آنها را بر روی یکدیگر بگذارید تا به این ترتیب از جاهای چاپ شده هیچ نوری عبور نکند. بهتر است فیبر مسی را نیز با استفاده کردن از یک سمباده نرم تمیز کنید تا هیچ چربی بر روی آن نباشد.
در این روش شما به اسید مدار چاپی، طرح چاپ شده با مدار نگاتیو و یا طلق ترانسپرنت و لامینت با سطوح مقطع مورد نظر نیاز دارید. در ابتدا لامینت یا لمینت که به صورت ورق بسیار نازک پلاستیکی و با رنگ آبی یا سبز حساس به نور است را تهیه کنید. در واقع در این ورق ها ماده شیمیایی بسیار حساسی نسبت به نور بین دو عدد ورقه پلاستیکی قرار می گیرد، روکش پلاستیکی در یک طرف کاملاً نرم است و یک حالت کشسانی دارد، اما روکش طرف دیگر به صورت زرورق بوده و هنگام جدا کردن صدا می دهد. این ورق وقتی در معرض تابش نور قرار بگیرد در کوتاه مدت دچار تغییر رنگ خواهد شد، به این ترتیب خواص شیمیایی در آن نیز تغییر پیدا می کند. مدارهای چاپی که معمولاً به وسیله لمینت ساخته می شوند بسیار دقیق و تمیز هستند. به طوری که با نمونه های مشابه خود هیچ گونه تفاوت شاخصی ندارند و می توان با اطمینان کافی به عنوان یک برد مدار چاپی تخصصی و حرفهای از آن استفاده کرد.
در این مقاله بهترین روش های طراحی برد مدارچاپی را بررسی کردیم. برای طراحی کردن مدارهای چاپی شیوه های مختلفی وجود دارد که هر کدام از این شیوه ها به مواد و وسایل مختلفی نیاز دارند و علاوه بر آنکه دارای سختی متفاوت خودشان می باشند، می توانند دارای دقت بالا یا بیشتری نیز باشند. اینکه کدام یک از این شیوه ها برای طراحی برد مدار چاپی انتخاب شود، به درخواست شما و انتظاراتی که از یک برد به عنوان تخصصی و حرفهای دارید بستگی خواهد داشت. در سایت آرا الکترونیک افزار بیش تر با روش های متفاوت طراحی برد مدار چاپی، نحوه اجرای هر کدام از این مراحل و مناسب ترین روش برای طراحی برد مدار چاپی آشنا شوید.
کیلومتر 26 اتوبان تهران کرج، اولین خروجی پس از گرمدره، بعد از انستیتو پاستور توحید، پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)، ساختمان 302 ، آرا الکترونیک افزار