تلویزیون های شهری LED
طراحی، تولید و نصب نمایشگرهای شهری LED از دیگر خدماتیست که آرا الکترونیک افزار در حال ارائه آن می باشد. تلویزیون های شهری LED که به نمایشگرهای تمام رنگی معروف هستند قابلیت نصب در پارک ها، معابر شهری، مجتمع های تجاری و اداری، شرکت ها، بانک ها و … را دارا می باشند و جایگزین مناسبی برای تابلوهای فلکسی، بنر ویا نئون می باشد. همچنین از اقداماتی که آرا الکترونیک افزار در راستای زیباسازی شهری انجام داده است نصب این تابلوها بر روی نمای بیرونی ساختمان ها و همچنین نصب بر روی بیلبوردهای تبلیغاتی می باشد.
این نمایشگرها با کیفیت بسیار عالی خود توانایی نمایش 16.7 میلیون رنگ را برای اطلاع رسانی جزئیات خدمات و محصولات شما دارند.
برخی از امکانات تلویزیون های شهری LED آرا الکترونیک افزار:
- نور بسیار مناسب و زاویه دید وسیع
- مصرف ناچیز
- توانایی نمایش بیش از 16.7 میلیون رنگ
- عدم تاثیر پذیری از نویز و اغتشاش
- ضد آب و استحکام بالا
- مجهز به خنک کننده های قدرتمند در پشت تابلو
- دارای سایه بان روی هر LED برای کمک به دید بهتر در روز
- استفاده از منبع تغذیه سوئیچینگ با توان بالا
- استفاده از با کیفیت ترین تجهیزات و در نتیجه عمر طولانی تابلو
- استفاده از کابینت جهت افزایش استحکام و طول عمر نمایشگر
- تعمیر و نگهداری آسان و کم هزینه
- هزینه تمام شده مناسب به علت واردات مستقیم قطعه
- رابط کاربری ساده و کارآمد
- اجرای افکت های بسیار متنوع و جذاب
- امکان نمایش شبکه های تلویزیونی به صورت زنده
- قابلیت نمایش به صورت تصویر در تصویر
- توانایی نمایش فیلم و تصاویر با اکثر فرمت ها
- یکسال ضمانت بی قید و شرط تعویض قطعات و 10 سال خدمات پس از فروش
صفحه نمایش یک تلویزیون شهری از کنار هم قرار دادن تعدادی ماژول LED تشکیل می گردد. عوامل مختلفی در تعیین کیفیت و وضوح تصویر، رنگ، هزینه تمام شده، شدت درخشندگی و طول عمر تلویزیون تاثیر گذار هستند که در ادامه به توضیح تعدادی از آنها می پردازیم:
فاصله بین LEDها:
یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در تعیین کیفیت و وضوح تصویر یک تلویزیون شهری LED فاصله بین هر پیکسل ماژول آن می باشد. این فاصله با نام Pitch (پیچ) و با حرف اختصاری P نمایش داده می شود و به دنبال آن فاصله بین هر پیکسل به میلیمتر قرار میگیرد. به عنوان مثال در تابلوهای تک رنگ، هر LED نشان دهنده یک پیکسل می باشد که فاصله مرکز تا مرکز LED ها تعیین کننده Pitch نمایشگر است در صورتی که این فاصله 10 میلیمتر باشد با نام P10 و در صورتی که 20 میلیمتر باشد با نام P20 نشان داده می شود. در تابلوهای سه رنگ، هفت رنگ و یا Full Color از کنار هم قرار گرفتن چند LED، رنگ مورد نظر تشکیل می شود که مجموع این LEDها یک پیکسل را به وجود می آورند در این حالت بازهم فاصله بین پیکسل ها دارای اهمیت می باشد و نه فاصله بین LEDها که متاسفانه برخی از همکاران به اشتباه و یا از روی عمد فاصله بین LEDها را بیان میکنند.
به عنوان مثال در ماژول زیر فاصله بین هر پیکسل 16 میلیمتر و فاصله مرکز تا مرکز دو LED از هم 8 میلیمتر می باشد که برخی آن را ماژول P8 می نامند ولی کاملا اشتباه بوده و این یک ماژول P16 می باشد.
رنگ ماژول ها:
تابلوهای روان در انواع تک رنگ، سه رنگ، هفت رنگ و تمام رنگ تولید میگردند که ماژول های تک رنگ در رنگ های قرمز، سفید، سبز، آبی موجود می باشند.
در ماژول های سه رنگ از دو LED استفاده شده است که ترکیب آنها رنگ سوم را تشکیل می دهد. به عنوان مثال در صورتی که هر پیکسل از دو LED قرمز و سبز تشکیل شده باشد رنگ زرد به عنوان رنگ سوم به وجود میاید و در صورتی که LED های قرمز و آبی کنار هم قرار گیرند رنگ بنفش را تشکیل می دهند.
تابلوهای تبلیغاتی تمام رنگ یا Full Color دارای انواع مختلفی می باشند که به برخی از رایج ترین موارد آن اشاره می نماییم:
1– مدل 3 چیپ:
در ترکیب RGB سه چیپ، سه رنگ قرمز، سبز و آبی در یک LED قرارداده شده اند و یک LED هر سه رنگ را تولید مینماید. در این حالت هر LED به تنهایی یک پیکسل بوده و فاصله بین هر LED تعیین کننده Pitch یک ماژول می باشد.
LED این مدل از ماژول ها عمر مفید کمتری نسبت به مدل Y دارند که این امر به دلیل روشن بودن همیشگی LED ها می باشد.
2- مدل RGB (حالت Y):
در این مدل هر پیکسل از سه LED مجزا به رنگ های قرمز، سبز و آبی تشکیل شده که می توانند رنگ های دیگر را تشکیل دهند. نام گذاری این ترکیب به مدل Y به علت طریقه قرارگیری LED ها کنار هم بوده که شبیه به حرف لاتین Y می باشند. مجموع سه LED، تشکیل دهنده یک پیکسل می باشند که فاصله مرکز تا مرکز هر پیکسل Pitch ماژول را تعیین می کند.
در این مدل به علت قرارگیری سه LED کیفیت تصویر و درخشندگی آن بسیار افزایش پیدا کرده و دارای نور بسیارمناسب تری نسبت به سایر مدل ها می باشد. عمر LED ها نسبت به مدل سه چیپ به مراتب بیشتر بوده و دارای راندمان بالاتری می باشند. همچنین این ماژول ها گران قیمت تر نیز هستند.
3- مدل 2RGB:
در مدل 2RGB ، دو LED قرمز، یک سبز و یک آبی تشکیل دهنده یک پیکسل هستند که حالت قرار گیری این LED ها متفاوت می باشد. در این نوع به علت وجود چهار LED برای تشکیل یک پیکسل و محدودیت فضا، نمیتوان این ماژول را با مدل P10 طراحی نمود و معمولا مدل P20 یا P16 آن موجود می باشد. تصویر یک نمونه از ماژول های 2RGB را مشاهده می نمایید.
نحوه راه اندازی LEDها:
ماژول های تابلو روان به دو روش استاتیک (Static) و رفرش (Refresh) راه اندازی میگردند که در ادامه این دو روش را به تفصیل توضیح خواهیم داد.
تمامی LED ها برای روشن شدن احتیاج به دو جریان تغذیه و فرمان دارند که وجود هر دو برای روشن شدن یک LED لازم می باشد. جریان تغذیه به هر سطر به صورت جداگانه داده می شود و برای روشن شدن تمام LED های ماژول نیاز به برقراری جریان تغذیه در تمام سطرها می باشد. یک ماژول را در نظر بگیرید که جریان تغذیه تمام سطرهای آن برقرار باشد حال برای روشن کردن هر LED کافیست جریان فرمان مربوط به آن LED برقرار گردد. به عبارتی خط فرمان، تعیین کننده خاموش یا روشن شدن هر LED می باشد.
در راه اندازی به روش استاتیک تغذیه تمام LED ها به صورت دائم بر قرار است و خط فرمان، تعیین کننده روشن یا خاموشی هر LED می باشد. در این شرایط تمام پیکسل هایی که فرمان روشن شدن را دریافت میکنند جهت نمایش تصویر دائما روشن بوده و طبیعتا نور بسیار بیشتری از خود ساطع می کنند. در ماژول های استاتیک میزان درخشندگی و خیره کنندگی نمایشگر بسیار بیشتر از نوع رفرش است و مخصوص فضاهای باز که نیاز به نور زیاد دارند می باشند. از طرفی به علت اینکه LEDها دائما روشن هستند توان مصرفی ماژول و در نتیجه برق مصرفی بیشتر می باشد. همچنین به علت استفاده از ICهای زیاد امکان طراحی این ماژول ها در Pitch پایین وجود ندارد. قیمت بالاتر از دیگر مواردیست که باید به آن اشاره نمود.
در نوع رفرش، تغذیه LEDها به صورت نوبتی و سطر به سطر با ترتیب خاصی انجام می گیرد که به این عمل اسکن (Scan) می گویند. زمانی که سرعت انجام این حرکت زیاد شود چشم انسان قادر به تفکیک آن نمی باشد و یک تصویر یکپارچه می بیند. اساس کار تلویزیون های CRT هم به همین نحو بوده و از چنین مکانیزمی پیروی میکنند.
ماژول های رفرش بر اساس تعداد سطر روشن شده به چند دسته متفاوت تقسیم می گردند. به این صورت که تعداد سطرهایی که همزمان روشن شوند تعیین کننده نوع ماژول رفرش می باشند. فرض کنید یک ماژول دارای 16 سطر LED باشد. در این حالت اگر سطرها یکی در میان همزمان روشن شوند به آن اسکن 2/16 می گویند چون فقط دو سطر از شانزده سطر به صورت همزمان روشن می شوند. در یک ماژول با مکانیزم اسکن 2/16 ابتدا سطرهای 1 و 9 سپس سطرهای 2 و 10، سپس 3 و 11 الی آخر روشن می شوند. در یک ماژول 16 سطری اسکن های 1/16، 2/16، 4/16 و 8/16 را می توان اجرا نمود که طبیعتا هرچه تعداد سطر روشن شده در واحد زمان بیشتر باشد تصویر دارای وضوح و کیفیت بیشتری می باشد.
همانطور که مشخص است نکات بسیار زیادی در انتخاب یک تابلو روان یا تلویزیون شهری دارای اهمیت می باشند که ما برخی از آنها را به اختصار توضیح دادیم تا بتوانید با داشتن اطلاعات اولیه انتخابی درست با توجه به نیازتان داشته باشید.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از جزئیات تلویزیون های شهری LED و یا سفارش آن و اطلاع از قیمت ها با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.
همچنین به منظور تماشای تصاویر برخی از پروژه های انجام شده لطفا از گالری تصاویر را ملاحضه فرمایید.