برای ساخت یک مدار چاپی روش های مختلفی وجود دارد و هر کدام از این روش ها نیاز به ابزارهای خاص خود دارد ما در این مقاله قرار است که چند روش از طریقه ساخت و طراحی PCB را معرفی کنیم و درباره آنها توضیحاتی را در اختیار شما قرار دهیم.فقط در ابتدا یک نوضیح کوتاه از فیبر مدار چاپی می دهیم و بعد به سراغ روش های مختلف ساخت مدار چاپی می رویم.
مدارهای چاپی همان برد های چاپی هستند که روی آنها مدارهای الکتریکی سوار شده است و همه ذستگاه های الکتریکی که در اطراف مان هستند و می بینیم دارای بردهای الکتریکی و مدار چاپی هستند و در غیر اینصورت قادر به کار کردن نخواهند بود و خود مدارهای چاپی دارای انواع مختلفی مانند یک لایه ،دولایه و چندلایه هستند.در اصل بردهای الکتریکی یک سطح مقطعی هستند که قطعات روی آنها سوار هستند و روی این سطح یک لایه مس کشیده شده است .
شما عزیزان می توانید سفارشات مربوط به تولید مدار چاپی pcb را به کارشناسان تیم ما بسپارید .
برای ساخت مدار های چاپی یک سری روش های مختلف وجود دارد که برخی از آنخا را در زیر معرفی کردیم و به شرح زیر می باشند:
ابتدا مدار چاپی خود را روی نرم افزارهای مربوطه طراحی می کنیم وبعد آن را روی کاغذ گلاسه با استفاده از پرینتر لیزری پرینت می گیریم و بعد با دقت طرح مدار چاپی پرینت شده را برش می دهیم و بعد آن را روی فیبر مسی که قبلا شسته شده و تمیز است قرار می دهیم .باید قسمت پرینت شده روی سطح فیبر مسی قرار بگیرد و بعد اتوی داغ را روی آن قرار می دهیم تا وقتی که طرح مدار چاپی ما روی فیبر مسی حک شود و رنگ کاغذ گلاسه کمی تیره می شود که نشان می دهد طرح روی فیبر حک شده است. بعد از اتمام کار اتو فیبر مسی باید خنک شود و بعد از آن نیز داخل آب ولرم قرار بگیرد و بعد کاغذهای گلاسه اضافه روی آن را جدا کنیم و فیبر را داخل محلول اسید مدار چاپی که اندازه آنم نیز مشخص است قرار می دهیم تا مس های اضافه از مدار خارج شوند و بعد از 10 دقیقه مدار چاپی را خارج می کنیم چون ممکن است اسید به خود مدار چاپی هم آسیب وارد کند.بعد از خارج کرن مدار چاپی از اسید جوهر اضافه روی مدار را نیز پاک می کنیم و مدار چاپی ما آماده است.
در این روش تمام مراحل طراحی مدار چاپی بر روی فیبر با استفاده از دستگاه CNC صورت می گیرد و همین کار را راحت تر می کند و در زمان کمتر می توانیم تعداد مدار چاپی بیشتر و با کیفیت تری نیز تولید کنیم .از این روش ساخت مدار چاپی بیشتر در کارهای صنعتی استفاده می شود و نیاز به لیزر و لمینیت نیست.
در این روش نیاز به یک صفحه مسی کاملا تمیز و شسته شده و یک عدد ماژیک ضد اسید داریم .بعد از اینکه طرح مورد نظر مدار چاپی خود را روی صفحه مسی با دقت کشیدیم (البته برای اینکه این خطوط درست و منظم کشیده شوند نیاز به شابلون هم داریم ) آن را داخل محلول اسیدی مه مقدار محلول باید کنترل شده باشد می اندازیم تا مس های اضافه از روی آن پاک شوند بعد از انجام تمام این مراحل مدار چاپی ما آماده است.
در این روش هم نیاز به یک صفحه مسی تمیز و شسته شده و بدون آلودگی داریم و بعد با استفاده از لتراست خطوط مورد نظر مدار چاپی را رسم می کنیم و آن را داخل محلول اسیدی قرار می دهیم تا مس اضافه آن از صفحه جدا شود و بعد از اتمام کار مدار چاپی مورد نظر ما آماده است .
این چند روشی که ما در مقاله بالا به آن ها اشاره کردیم فقط چند نمونه از روش هایی است که می توان به وسیله آنها مدارچاپی ساخت و روش مختلف دیگری هم برای ساخت مدار چاپی موجود است که فرصت نشد در این مقاله درباره آنها صحبت کنیم.
کیلومتر 26 اتوبان تهران کرج، اولین خروجی پس از گرمدره، بعد از انستیتو پاستور توحید، پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)، ساختمان 302 ، آرا الکترونیک افزار