مادربرد لپ تاپ چیست؟کاربرد مادربرد لپ تاپ چیست؟
با پیشرفت تکنولوژی و مجازی شدن همه کارها حتی خرید و درس خوندن داشتن یک لپ تاپ بسیار ضروری و واجب است.لپ تاپ ها دارای برد الکترونیکی هستند که تمام کارهای اصلی آنها را انجام میدهد به عبارت دیگر مغز لپ تاپ محسوب می شود.در این مقاله هم قصد داریم تا این قطعه مهم و اساسی در لپ تاپ ها را به شما معرفی و شما را با این قطعه بیشتر آشنا شویم.
مادربرد جزو اصلی ترین و مهمترین قطعات موجود در یک لپ تاب است زیرا مانند مغز تمام اطلاعات را از بیرون دریافت می کند و پردازش می کند و سپس برای انجام به سایر قطعات موجود دستور می دهد.مادربرد لپ تاپ یک صفحه ای است که انواع IC ها روی آن قرار گرفته اند.بر روی این صفحه مدارهای الکترونیکی زیادی قرار گرفته است که این مدارها در کنار یکدیگر باعث روشن شدن و کار کردن لپ تاپ می شود.طراحی و تولید برد یکی از ضروری ترین و مهمترین مسئله در تولید لوازم الکترونیکی می باشد.
یکی از اصلی ترین و مهمترین تراشه هایی که بر روی بردهای الکترونیکی موجود هستند تراشه CPU می باشد.سی پی یو ها تمامی مراحل پردازش در برد را نظارت و مدیریت می کنند و از این رو می توان گفت بر روی تمامی قطعات برد و در کل تمامی قطعات دستگاه نظارت و بر کار آنها دخالت دارد.شرکت های Intel ،IBM ،AMD از شرکت های زرگ در طراحی و تولید CPU هستند.
IC ها از مجموعه ای از مدارها،ترانزیستورها و همچنین گیت های منطقی ساخته می شوند .این مدارها بر روی یک صفحه نیمه رسانا قرار دارند.هر آی سی شامل مقاومت، خازن و ترانزیستور می شود که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.آی سی ها دارای پورت های ورودی و خروجی هستند مقادیر ورودی را دریافت پردازش و در اختیار بخش های خروجی قرار می دهند.
بایوس یک نام آشنا برای کسانی است که سیستم های کامپیوتری و یا لپ تاپ آنها دچار مشکل می شود.در اصل بایوس ها سفت افزاری و یا میان افزاری هستند که بعد از روشن شدن سیستم و لپ تاپ اولین برنامه موجود است که اجرا می شود.بایوس ها وظیفه هماهنگی ، پیکربندی پایه و بوت کردن سیستم عامل را برعهده دارند.
مادربرد نوع PC و FS
مادربرد های PC و FS از لحاظ ظاهری بزرگ تر هستند و به همین دلیل هم فضای بیشتر یرا اشغال می کنند و به دلیل اینکه همه دستگاه ها و بخصوص لپ تاب ها به سمت اندازه کوچکتر و ظریف تر یش می روند این بردها از رده خارج شده اند و دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند.
مادربرد نوع mini AT
مادربرد های mini AT اندازه و ظاهر بسیار کوچکتر و ظریفتر از مدل بردهای PC و FS دارند به همین دلیل هم در لپتاب های امروزی بیشتر کاربرد دارند.
مادربرد نوع ATX
این مادربردها در دهه های 90 بیشتر مورد توجه قرار گرفت و توسعه پیدا کرد و توانست نقص هایی که در بردهای AT وجود داشت را برطرف کرده و بهبود ببخشد و تهویه ی مناسب تر و جامپر بر روی برد داشته باشد و در نهایت امکانات بهتری نسبت به مدل های قبلی داشته باشد.
مادربرد نوع NLX
این مادربرد برای اولین بار در نوامبر ۱۹۹۶ به بازار عرضه و معرفی شد که شباهت های زیادی نیز با مادربرد های LPX داشت اما به دلیل اندازه بزرگ LPX مادربردها سیستم آن ها را ارتقا داد.
مادربرد نوع LPX
این مادر بردها توسط شرکت WESTERN DIGITAL می باشد که در سال ۱۹۸۷ توسعه پیدا کرد و بردهای با حجم کم و کوچکتر شدن حجم حافظه نسبت به مادربرد لپ تاپ دیگر در زمان ساخت،داشت.این مادربرد توانایی اتصال گره های اضافی را داشت که همین هم باعث می شد کیفیت بالاتری داشته باشند.
کیلومتر 26 اتوبان تهران کرج، اولین خروجی پس از گرمدره، بعد از انستیتو پاستور توحید، پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)، ساختمان 302 ، آرا الکترونیک افزار